PLMPI

SELAMAT DATANG KE plmpi

Laman Rasmi Persatuan Lepasan Maktab Perguruan Islam Malaysia

tentang PLMPI

Persatuan Lepasan Maktab Perguruan  Islam (PLMPI) ini berperanan sebagai wadah utama penyatuan lepasan maktab perguruan Islam. Selain menjadi pemerhati dan membantu meningkatkan mutu pendidikan Islam, serta menanam kecintaan kepada Islam sebagai gaya hidup khusus kepada pelajar serta masyarakat umumnya. Di samping membina sinergi kolaborasi dengan pelbagai pihak demi meninggikan Iagi syiar Islam di Malaysia.

OBJEKTIF

Pemerhati

Mengikuti dan memerhati akan perkembangan serta kemajuan Maktab Perguruan Islam dari  masa ke semasa.

Penyatuan

Menyatukan dan menjaga kebajikan Lepasan Maktab Perguruan Islam, khususnya di kalangan ahli di bawah satu semangat persaudaraan.

Strategi

Berusaha untuk menyokong perancangan untuk meninggikan Iagi syiar Islam di negara ini dan meningkatkan kecemerlangan umat Islam.

Pendidikan

Membantu meningkatkan mutu pendidikan Islam untuk mencapai tahap ketaqwaan yang tinggi di dalam Islam dari masa ke semasa.

Dakwah

Menanam dan menyebarkan ajaran Islam yang sebenar kepada pelajar-pelajar khasnya dan masyarakat sebagai satu cara hidup

Kolaborasi

Bekerjasama dengan mana-mana badan, persatuan atau pertubuhan yang sejajar dengan objektif persatuan untuk kebajikan dan kemajuan Islam.

perlaksanaan dasar & objektif

Pelbagai inisiatif telah dirancang dan dilaksanakan bagi memastikan semua objektif yang dibina dapat direalisasikan. Penyatuan, sokongan dan sumbangan daripada ahli menjadi pemangkin utama keberlangsungan aktiviti PLMPI.

Melangkah bersama menuju kejayaan

Jom Sertai Kami Sekarang!

Kami Sentiasa Menanti Anda

hubungi kami

    plmpi

    Alamat

    IPG Kampus Pendidikan Islam, 43650 Bandar Baru Bangi Selangor.

    Phone

    +60 10-879 6121 (Admin)